Carrasco legt keuze uit: “Niet enkel geld, niet meteen stap achteruit”

Carrasco legt keuze uit: “Niet enkel geld, niet meteen stap achteruit”

07-09-2023 14:25
12

Yannick Carrasco gaat aan de slag bij Al Shabab. De Rode Duivel verlaat Atlético Madrid voor het grote geld in Saudi-Arabië. Tegenover Het Nieuwsblad legt hij zijn keuze uit.

Carrasco vertrok niet enkel voor het geld. “Ik wil echt uitleg geven waarom ik deze keuze heb gemaakt. Ik wil er nu over praten en daarna niet meer. Weet je, ik ben 30 jaar. Over een maand word ik 31. Ik was in mijn laatste contractjaar bij Atlético. Ik heb deze zomer maar één concrete aanbieding gekregen. Dat was van Al-Shabab in Saudi-Arabië.”

Ook FC Barcelona was geïnteresseerd. “Ik had contacten met andere clubs maar niets concreet. Ik wilde zekerheid. Daarom heb ik daarvoor gekozen. De Saudische competitie is aan het evolueren. Er zijn veel Europese vedetten die daar spelen. Ik zie het niet meteen als een stap achteruit.”

Zijn keuze was weloverwogen. “Het is alles wat samen. Voetballer zijn is een beroep. Als jij ergens anders betere voorwaarden krijgt, dan verander je wellicht ook van werk. Je gaat er minstens over nadenken. Ik weet dat ik nog altijd de kwaliteiten heb om bij een grote club te spelen. Ik heb er ook met Witsel over gesproken.”

Carrasco denkt aan zijn toekomst. “Wij moeten denken aan onze korte carrière. Op 33-jarige leeftijd blesseerde hij zich nog zwaar. Dan ga je nadenken. Daar moet ik ook aan denken. Als het dan zwart op wit op tafel ligt, kies je voor zekerheid. Het was geen gemakkelijke beslissing.”