Club Brugge kwalificeert zich voor Conference League na thriller tegen Osasuna

31-08-2023 22:34
86

Club Brugge heeft zich gekwalificeerd voor de Conference League. Het werd een heuse thriller tegen Osasuna, maar de Bruggelingen wisten een 0-2 achterstand nog om te zetten in een 2-2 gelijkspel én de kwalificatie.

Na de 1-2 overwinning in de heenwedstrijd had Club Brugge de beste papieren om door te stoten naar de Conference League. Osasuna bleef echter een bijzonder stevige tegenstander en hoopte Blauw-Zwart nog te verrassen. Bij Club Brugge waren de intenties al snel duidelijk en wilde het zich absoluut niet ingraven tegen Osasuna.

Het kreeg ook enkele bijzonder goede kansen en stond ook bijzonder dicht bij het openingsdoelpunt. Na een knappe aanval kon Vanaken de bal in doel tikken, maar hij raakte niet voorbij de Spaanse doelman. Osasuna liet zich echter niet onbetuigd en wist halfweg de eerste helft op corner vanuit het niets plots te scoren. Jan Breydel plots stil en de kwalificatie was verre van zeker meer.

Club Brugge gaf niet op en ging vol ten aanval. Ook bijna met succes. Ei zo na werd Maxim De Cuyper opnieuw de Brugse held, de paal besliste daar anders over. Bij de rust bleef het daardoor 0-1 staan.

Club Brugge was met verre voorsprong de betere ploeg in die eerste helft en daar was Osasuna duidelijk niet al te tevreden mee. Het leek in het begin van die tweede helft plots een andere ploeg en de Brugse defensie meermaals aan het bibberen te brengen.

De eerste goal kwam er echter van Club Brugge. Dedryck Boyata kopte een knappe vrije trap van De Cuyper in doel. De verdediger stond echter meer dan een meter buitenspel en de treffer werd terecht afgekeurd. Aan de overzijde lukte het echter wel voor Osasuna. Jorne Spileers liet zich aftroeven in een kopduel, Budimir maakte er 0-2 van.

Osasuna op rozen en dat was ook duidelijk. Het dacht al lang niet meer aan voetballen en dacht enkel nog aan fouten maken en tijd winnen, tot op het onsportieve toe. Het leek echter ook te werken tegen Club Brugge, dat maar niet aan kansen kwam.

Efficiëntie is echter een kwaliteit, bewees Thiago. De Braziliaan kwam amper aan kansen, maar wist bij zijn eerste grote kans – na een knappe hoekschop van De Cuyper – Blauw-Zwart op 1-2 te brengen. Jan Breydel in vuur en vlam. Al zeker na de treffer van Skov Olsen enkele minuten later en de kwalificatie voor Club Brugge. Osasuna had uiteindelijk - zelfs met een onbegrijpelijke elf minuten extra - geen antwoord meer klaar.