Brys reageert op brief van supporters Leuven: “Mogen een week komen meelopen”

Brys reageert op brief van supporters Leuven: “Mogen een week komen meelopen”

31-08-2023 16:02
1

Marc Brys, de hoofdtrainer van OH Leuven, reageert op de open brief van de supporters van Leuven. In deze open brief werd om het ontslag van Brys en CEO Peter Willems gevraagd. De supporters zetten in de brief hun vraagtekens of Brys de selectie van Leuven nog wel kan motiveren. Leuven is dit seizoen in de Jupiler Pro League begonnen met een twee op twaalf.

Brys ontkent dat hij zijn spelers niet meer gemotiveerd krijgt, Brys geeft aan dat er altijd druk is op een trainer wanneer de resultaten uitblijven. “Maar als er mensen zijn die twijfelen of de spelers of de technische staf er alles aan doen voor deze club, mogen zij eens een week komen meelopen. Wij doen alles, maar dan ook alles om de situatie recht te trekken”, deelt Brys aan Het Laatste Nieuws.

Brys schetst een beeld van de huidige sfeer bij de selectie van Leuven. “Er werd deze week gretig getraind, er waren geanimeerde gesprekken en er werd ook veel gelachen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen àlles zal geven om tegen het toch wel talentrijke Kortrijk de drie punten thuis te houden”, besluit Brys.

Leuven neemt het vrijdagavond op tegen KV Kortrijk. Waar Leuven tot nu toe 2 op 12 speelt, behaalde Kortrijk 1 op 12. Leuven staat op de veertiende plaats en Kortrijk staat laatste. Voor beiden ploegen een uitgelezen kans om voor de eerste driepunter van dit seizoen te gaan.