Van Hooijdonk beschuldigt Ajax-trainer Steijn van duistere dealtjes smet makelaars

Van Hooijdonk beschuldigt Ajax-trainer Steijn van duistere dealtjes smet makelaars

14-08-2023 20:00
3

Pierre van Hooijdonk heeft Ajax-trainer Maurice Steijn zondagavond bij NOS Studio Voetbal beschuldigd van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes'. Volgens de analist hebben die praktijken plaatsgevonden toen de 49-jarige trainer nog aan het roer stond bij NAC Breda

Het is al langer bekend dat Van Hooijdonk en Steijn op slechte voet staan met elkaar. De voormalig spits verweet laatstgenoemde in het verleden al eens slecht te zijn omgesprongen met zijn zoon Sydney van Hooijdonk. Zondagavond liet hij zich opnieuw negatief uit over de Ajax-trainer. "Hij is geen goede trainer geweest bij NAC. Daar zijn hele foute dingen gebeurd", aldus Van Hooijdonk, die vervolgens gevraagd wordt er twee te noemen. "Nee, dat doe ik niet. Want ik wist dat we het hier in het begin van het seizoen een keer over hem zouden gaan hebben."

Uiteindelijk besluit Van Hooijdonk toch wat voorbeelden te noemen van waarom hij Steijn geen goede trainer vond bij NAC, en wat er in zijn ogen 'fout' is geweest. "Omdat hij in de tijd van NAC een luie trainer was. En dan bedoel ik drie á vier dagen de spelers vrij geven. En, en dan ga ik me op glad ijs begeven: duistere dealtjes met bevriende makelaars over spelers. Dat  kon toen allemaal want de directeur van NAC (Mattijs Manders, red.) was zijn vriend", vervolgt Van Hooijdonk, die niet prijs wil geven om welke spelers het destijds ging. "Dat kan je zelf even opzoeken. Anders gaan we het over NAC hebben."