Vrancken over resultaten bij Genk: “Sommigen niet de vorm van vorig seizoen”

Vrancken over resultaten bij Genk: “Sommigen niet de vorm van vorig seizoen”

11-08-2023 23:30
6

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KRC Genk, vertelt over de teleurstellende resultaten van Genk in de afgelopen weken. Genk werd door uit de voorrondes van de Champions League gestoten, verloor in de Jupiler Pro League van KAS Eupen en verloor ook in de eerste match van het Europa League-tweeluik tegen het Griekse Olypiakos.

Vrancken vertelt na de nederlaag tegen Olympiakos dat er opnieuw meer in had gezeten voor Genk. “We verdienden alleszins niet om te verliezen, maar alles ligt nog open”, citeert Het Laatste Nieuws Vrancken. Volgens de hoofdtrainer hadden veel jonge spelers ook last van de ambiance in het Griekse stadion.

Ook tegen Olympiakos wist Genk veel kansen te creëren, maar wist het opnieuw niet te scoren. “Vorig seizoen konden onze jongens uit het niks een goal maken, maar ook nu creëren we genoeg. Onze expected goals zijn hetzelfde, dat bevestigt dat het allemaal niet zo zwart-wit is.”

Vrancken geeft toe dat niet al zijn spelers in de beste vorm steken bij Genk. “Het is zo dat sommigen nog niet de vorm van vorig seizoen hebben, een keer de bal binnen rammen kan bevrijdend werken”, besluit de hoofdtrainer van Genk.

Aankomende zondag wacht opnieuw een pittige uitdaging voor de manschappen van Vrancken. Genk gaat op bezoek bij het stugge Cercle Brugge.