Veldwijk (ex-KV Kortrijk) krijgt megastraf in Korea na rijden onder invloed

Veldwijk (ex-KV Kortrijk) krijgt megastraf in Korea na rijden onder invloed

10-08-2023 17:20
1

Lars Veldwijk is door de Zuid-Koreaanse competitie voor vijftien wedstrijden geschorst. De spits van Suwon FC werd drie dagen geleden aangehouden door de politie, terwijl hij onder invloed achter het stuur zat. Zijn club gaat aanvullende maatregelen nemen, maar die zijn niet bekendgemaakt.

Naast de schorsing heeft Veldwijk een boete van vier miljoen Won gegeven. Dat komt omgerekend neer op om en nabij de 3000 euro. De Korean Professional Football League, ook wel de K League genoemd, duurt dit jaar nog dertien wedstrijden. Voor Veldwijk is het seizoen dus voorbij, maar ook de eerste twee potjes van het komende seizoen moet de ex-spits van KV Kortrijk.

Veldwijk werd maandag opgepakt in Seoul met een alcoholpromillage van 0.08 procent, in Zuid-Korea genoeg voor invordering van het rijbewijs. Suwon FC gaf eerder in een statement aan dat de club maatregelen zal nemen tegen Veldwijk. Eerder werd een speler van de club Jeonbuk Hyundai Motors ontslagen toen hij gepakt werd terwijl hij onder invloed achter het stuur was gekropen.