Fanatiek Cercle Brugge wordt beloond tegen Charleroi en wint overtuigend

05-08-2023 20:14
11

Cercle Brugge weet in de tweede speelronde van de Jupiler Pro Leage thuis met 2-0 te winnen van Charleroi. Cercle Brugge ging zoals zo vaak het geval is, fanatiek ten strijde en dit leverde tegen Charleroi de drie punten op. In de eerste helft bepaalde Cercle al de eindstand via doelpunten van Thibo Somers en Kevin Denkey

Direct na het eerste fluitsignaal was het Cercle dat het tempo bepaalde en Charleroi geen moment adem gunde. In de eerste minuut leverde dit direct een hoekschop op voor Cercle. Na een kwartier spelen werd de inzet van Cercle Brugge beloond. Wat gelukkig viel de bal in de 16e minuut voor de voeten van Thibo Somers, de aanvoerder schoot beheerst binnen.

Na een half uur spelen lukte het Charleroi niet om tegengas te geven. De ploeg kon amper gevaar stichten. In de 40e minuut moest de VAR ingrijpen, er werd hands geconstateerd door Zorgane na een voorzet van Denkey. De bal werd van erg dichtbij tegen de arm van Zorgane geschoten, toch ging de bal op de stip. Denkey eiste ook direct de penalty op en faalde niet, in de 43e minuut werd het 2-0 voor Cercle.

In de tweede helft toonde Charleroi meer initiatief, doelman Warleson werd voor het eerst getest door Charleroi via Mbenza. Toch was het Cercle Brugge dat de touwtjes weer in handen via goed combinatie spel. In de 54e minuut claimde Charleroi ook een penalty na een mogelijke handsbal van Da Silva Lopes, scheidsrechter D’Hondt vond van niet en de VAR greep ook niet in.

Na 67 minuten spelen was spits Denkey zeer dicht bij de genadeklap voor Charleroi. Oog in oog met doelman Koffi wist Denkey niet te scoren, de spits had hier meer mee moeten doen.

In de 80e minuut ging Siquet gemakkelijk liggen vlak voor de 16-meter van Charleroi. Heymans protesteerde fel en kreeg een gele kaart gepresenteerd. Mazzu greep direct in en haalde de woeste Heymans naar de kant. In de 88e minuut was het nog even opletten voor doelman Warleson. De voorzet van Rogelj werd van richting veranderd, waarna Warleson moest ingrijpen.

Charleroi bleek toch voor een ultiem slotoffensief te gaan, want Warleson moest opnieuw redding brengen. Het was Mbenza die namens Charleroi uithaalde, Warleson was nog net in staat om het schot over het doel te tikken. Er kwam maar liefst acht minuten aan extra tijd bij, maar hierin konden beide ploegen niets meer uitrichten.