'Apart: Fulham verliest Willian twee weken na contractverlenging aan Saudi-Arabië'

'Apart: Fulham verliest Willian twee weken na contractverlenging aan Saudi-Arabië'

04-08-2023 10:01

Het lijkt erop dat Willian zich deze zomer niet populair gaat maken bij zijn club Fulham. De Braziliaan zette twee weken geleden zijn handtekening onder een contractverlenging, maar hij lijkt alsnog te gaan vertrekken. Willian is op persoonlijke voorwaarden akkoord met Al Shabab.

Willian heeft ook bij trainer Marco Silva aangegeven dat hij graag de stap wil maken. De Braziliaan speelde vorig seizoen voor Fulham en ondanks geruchten over een transfer naar Nottingham Forest, bleef hij zijn ploeg trouw. Totdat het grote geld uit Saudi-Arabië zijn intrede maakte, meldt onder andere The Guardian. Toen Al Shabab aanklopte bij het management van Willian, maakte de Braziliaan direct duidelijk dat hij de overstap wilde maken. 

De 34-jarige Willian heeft er al een rijke loopbaan opzitten in het Europese voetbal. De Braziliaan werd bij Chelsea FC twee keer kampioen van Engeland en won daar ook de Europa League en de Engelse beker. In dienst van Shakhtar Donetsk won Willian in 2009 de UEFA Cup, nu de Europa League genoemd. In totaal speelde de buitenspeler ook zeventig interlands voor Brazilië.