Muslic (Cercle Brugge): “Ben een grote fan van het team van José Mourinho”

Muslic (Cercle Brugge): “Ben een grote fan van het team van José Mourinho”

03-08-2023 15:10
1

Miron Muslic, de hoofdtrainer van Cercle Brugge, maakte in het afgelopen Jupiler Pro Leagueseizoen veel indruk. Cercle Brugge eindigde knap op een zesde plaats met zes punten boven Standard en KVC Westerlo. Vooral de fanatieke speelwijze van Cercle Brugge maakte indruk. Muslic doet een boekje open over wie zijn voorbeelden zijn als hoofdtrainer.

Muslic vertelt voor de camera’s van DAZN dat hij een groot fan is van de vaak beladen hoofdtrainer José Mourinho. “Ik ben een grote fan van het team van José Mourinho, ik hou van de structuur, de organisatie. De manier waarop ze spelen met een duidelijk plan en hoe ze dat proberen te implementeren voor de hele match”, vertelt Muslic.

Naast Mourinho heeft Muslic ook andere trainers die voor hem een voorbeeld zijn als oefenmeester. “Ik denk dat het voor mij extreem belangrijk is om goed gestructureerd en georganiseerd te zijn. Ik kijk altijd op tegen coaches als Mourinho, Pep Guardiola, Simeone maar ook minder bekende coaches zoals Roger Schmidt van Benfica en Oliver Glasner”, besluit Muslic.

Muslic en Cercle Brugge zijn het nieuwe seizoen begonnen met een verliespartij. De ploeg liep stuk op kampioen Royal Antwerp FC. Er werd uit met 0-1 verloren door een eigendoelpunt van Jesper Daland.