Fans van Twente vielen vak met sponsoren aan: 'Is een serieuze gewonde gevallen'

Fans van Twente vielen vak met sponsoren aan: 'Is een serieuze gewonde gevallen'

28-07-2023 09:26

Volgens Hammarby-directeur Richard von Yxkull zaten er wel degelijk alleen maar sponsoren in het vak dat werd aangevallen door FC Twente-fans donderdagavond. Dat vertelt de beleidsbepaler in Aftonbladet. Volgens Von Yxkull is één sponsor ook serieus gewond geraakt tijdens de rellen.

"Ik zat erop te kijken. Het was echt verschrikkelijk", vertelt een verbijsterde Von Yxkull in de Zweedse media. "Die tweehonderd kaarten waren gegeven aan onze sponsoren. Ik zat niet tussen die groep, maar in een vak daarnaast. De sponsoren werden aangevallen door de fans van FC Twente. Het regende flessen bier. Dit zijn onze belangrijkste mensen. Het liep compleet uit de hand."

De beveiliging in De Grolsch Veste liet volgens Von Yxkull ook te wensen over. "Het duurde veel te lang voor de politie arriveerde. De beveiliging zakte ook door het ijs. Wij gaan nu in kaart brengen wat er gebeurde. Ik kan echt niet uitleggen hoe het ineens zo mis kon gaan op die tribune."

In de Nederlandse media werd ook gesproken over een paar gewonden onder de Hammarby-sponsoren. Dat verhaal wordt door Von Yxkull bevestigt. "Dat is inderdaad één van onze sponsoren. Hij werd geschopt en geslagen voor hij naar beneden viel. Hij is heel erg flink geraakt en is met nare verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis."