UPDATE: 'Lens opent gesprekken rond Batshuayi, contract tot '26 ligt klaar'

UPDATE: 'Lens opent gesprekken rond Batshuayi, contract tot '26 ligt klaar'

16-07-2023 21:02 Laatste update: 07-08-2023 23:53
9

Sinds dit weekend is de overstap van Loïs Openda richting RB Leipzig officieel rond. Daardoor heeft RC Lens nu nog zo'n anderhalve maand de tijd om een opvolger te vinden voor haar diepe spits. Mogelijk komt de oplossing opnieuw van een Rode Duivel, meer bepaald van Michy Batshuayi.

Lens besefte al een tijdje dat Openda onhoudbaar was geworden en had dan ook al een lijstje opgemaakt met kandidaat-vervangers. Daarop prijken twee hoofdverdachten: Levi Garcia, aanvaller uit Trinidad & Tobago die het mooie weer maakt bij AEK Athene, en dus ook Batshuayi, meldt het lokale Lensois. Onze landgenoot maakte vorig seizoen in totaal twintig doelpunten voor Fenerbahçe, waarvan drie in Europa en twee in de (gewonnen) Turkse bekerfinale.

Batshuayi heeft Lens dan ook kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. Omgekeerd zou de oud-speler van Standard Luik zelf geïnteresseerd zijn om de overstap naar Noord-Frankrijk te maken. Bij Fener zou men niet meteen wakker liggen van een vertrek, aangezien met Edin Dzeko al een nieuwe offensieve vedette in Istanboel is neergestreken.

Update 7/8: Het is Lens menens, Batshuayi moet de opvolger worden van Openda. De Noord-Franse club heeft de gesprekken met Fenerbahçe aangevat, meldt transferkenner Nicolò Schira. Voor Batshuayi ligt er in de Ligue 1 een contract klaar tot de zomer van 2026, maar in eerste instantie moet er natuurlijk een akkoord gevonden worden op clubniveau. De Rode Duivel heeft nog één jaar contract lopen in Istanboel. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt ingeschat op tien miljoen euro. Geld heeft Lens genoeg, nadat het Openda voor 43 miljoen verkocht aan RB Leipzig.