Bevestiging: Tadic stapt op het vliegtuig voor gesprekken in Turkije

Bevestiging: Tadic stapt op het vliegtuig voor gesprekken in Turkije

16-07-2023 11:47 Laatste update: 11:49

Dusan Tadic heeft na zijn vertrek bij Ajax razendsnel een nieuwe club gevonden. De 34-jarige aanvaller stapte zaterdagavond in het vliegtuig voor een avontuur in Turkije. Niet Besiktas, maar stadgenoot Fenerbahçe gaat met hem aan de haal.

'Dusan Tadic komt naar Istanbul om te onderhandelen met onze club', schrijft Fenerbahçe op Twitter bij een foto van de Serviër in het vliegtuig. Turkse media maakten de afgelopen weken vooral melding van toenadering van Besiktas. Maar Süper Lig-rivaal Fener trekt nu aan het langste eind. 

Tadic liet vrijdag zijn contract bij Ajax verscheuren. De aanvoerder, die grote successen vierde in Amsterdam, wilde zich niet aan een nieuw project committeren. Bovendien sprak hij over een verschil in visie. "Ik heb niet zoveel jaren meer over als speler om echt iets nieuws op te bouwen en ik denk dat dit voor beide partijen het beste is", liet hij weten.

Voor de linksbuiten kan Fenerbahçe zijn vijfde buitenlandse club worden na FC Groningen, FC Twente, Southampton en Ajax. Hij gaat bij De Gele Kanaries samenspelen met onder anderen Ferdi Kadioglu, Jayden Oosterwolde, Sebastian Szymanski, Michy Batshuayi en Edin Dzeko. Ook Kroatië-doelman Dominik Livakovic tekent spoedig, meldt Fabrizio Romano. Hij komt voor negen miljoen euro over van Dinamo Zagreb.

Net als Ajax kijkt Fenerbahçe terug op een teleurstellend seizoen. De club eindigde als derde, achter kampioen Galatasaray en Besiktas.