'Voormalig Ajax-speler Tadic kan naar Saudi-Arabië, ook Besiktas concreet'

'Voormalig Ajax-speler Tadic kan naar Saudi-Arabië, ook Besiktas concreet'

15-07-2023 23:02
2

Dusan Tadic kan na zijn Ajax-exit naar Saudi-Arabië vertrekken, weet Fabrizio Romano. Al Khaleej wil de voormalig captain van de Amsterdammers voor twee jaar vast gaan leggen. Ook Besiktas maakt werk van de komst van Tadic.

Vrijdag maakte Ajax wereldkundig dat het contract van Tadic is ontbonden. De Serviër was ontevreden met de kwaliteit van de selectie en wilde niet opnieuw beginnen aan een nieuw project. Eerder gingen er in Turkije al geruchten rond over interesse van Besiktas. Romano bevestigt dat nu. Ook Al Khaleej, dat vorig seizoen ternauwernood aan degradatie ontsnapte in Saudi-Arabië, is dus serieus geïnteresseerd.

De bal ligt nu bij Tadic, die transfervrij is. Het is niet duidelijk waar zijn voorkeur zou liggen. Toen het vertrek van Tadic bij Ajax wereldkundig werd, had hij in ieder geval nog geen overeenkomst bereikt met een andere club. In Turkije reageren de Besiktas-fans al enthousiast op de interesse in Tadic. Op social media ontvangt de Servisch international al duizenden berichten van fans van de Turkse club.

Tekst gaat verder onder Tweet

In de komende dagen of weken zal blijken waar de toekomst van Tadic ligt. De ervaren linkspoot heeft in ieder geval aangegeven dat hij na zijn spelersloopbaan graag als trainer terug wil keren bij Ajax. In Amsterdam had hij aanvankelijk ook al een verbintenis als coach, die vanaf 2024 zou gaan lopen. Die is echter ook ontbonden.