Overmars gevraagd naar Tadic: 'Ik denk niet dat hij naar België wil'

Overmars gevraagd naar Tadic: 'Ik denk niet dat hij naar België wil'

15-07-2023 17:01
6

Marc Overmars sluit uit dat hij een poging waagt om Dusan Tadic naar Royal Antwerp FC te halen. De directeur voetbalzaken werkte bij Ajax zeer prettig samen met de Servische aanvaller, maar een hereniging komt er niet.

Overmars was in 2018 verantwoordelijk voor de komst van Tadic, die vrijdag zijn contract liet ontbinden bij Ajax. "Ik weet niet wat hij gaat doen, maar ik denk niet dat hij naar België zal willen komen", zegt de voormalig Ajax-directeur tegen Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. "En daarbij, we hebben vleugelspelers genoeg. We hebben bewust gekozen voor George Ilenikhena", doelt hij op de pas zestienjarige aanvaller die overkwam van Amiens.

"We hadden een multifunctionele speler - zo noemde m’n oud-trainer Louis van Gaal dat altijd zo mooi - kunnen halen, die ook in de spits uit de voeten kan, maar dat deden we niet. We kiezen bewust voor een dure aankoop, die moeten we gebruiken", vertelt Overmars. "Hoeven we toch niet bang voor te zijn? Ik weet wel dat zo’n jongen tijd nodig heeft, maar ik ben blij dat hij hier is, want we zijn er een half jaar mee bezig geweest. We moeten kopen op de momenten dat we kunnen toeslaan en dat hebben we bij deze gedaan."

Naast Ilenikhena haalde Overmars in een vroeg stadium ook al een nieuwe, jonge linksbuiten met Jacob Ondrejka. "Bij Jacob eigenlijk net hetzelfde. De timing was perfect, want daarna ging ie scoren. De bomen groeien bij ons niet tot in de hemel. Dat denken de mensen misschien wel, maar dat is niet zo." Voor Ilenikhena betaalt Antwerp zes miljoen, Ondrejka kost zo'n 1,5 miljoen.