Makelaar Bongonda verdedigt Russische transfer: ‘Leven is normaal daar’

Makelaar Bongonda verdedigt Russische transfer: ‘Leven is normaal daar’

12-07-2023 17:27
88

Theo Bongonda maakt de opvallende overstap van het zonnige Cadiz naar het Russische Spartak Moskou. Rusland en Oekraïne zitten nog steeds in oorlog, Makelaar Zouhair Essikal sprak met Het Nieuwsblad.

Bongonda en zijn entourage hebben zich eerst geïnformeerd. “We hebben in eerste instantie gesproken met jongens die al in Rusland voetballen. Max Caufriez, Shamar Nicholson, Quincy Promes. Allemaal hebben ze Theo verteld dat de situatie veilig is in Rusland. Vervolgens zijn we de situatie ook zelf ter plekke gaan bekijken.”

Volgens Essikal is het leven normaal in Rusland. “Als je niet wist dat er een oorlog aan de gang was, zou je er niks van merken. De winkels zijn gewoon open, we hebben op een van de grootste pleinen van Moskou zelfs een concert gezien. De mensen in Moskou leven een normaal leven.”

Over de oorlog wil de entourage van Bongonda niets kwijt. “We willen sport en politiek niet mixen. Uiteindelijk gaat Theo naar Rusland om te voetballen en niet om aan politiek te doen. Er zijn ondertussen ook gewoon Europese ploegen die wel dertig of veertig miljoen euro willen betalen voor spelers van Russische topclubs.”