Openda staat dicht bij transfer naar Leipzig: ‘Lens is grote winnaar van de deal’

Openda staat dicht bij transfer naar Leipzig: ‘Lens is grote winnaar van de deal’

11-07-2023 13:01
5

Loïs Openda staat dicht bij een overstap naar de Bundesliga. RB Leipzig zou de spits van de Rode Duivels maar al te graag in haar rangen lopen hebben en zou nu erg dicht zijn bij een akkoord. Dat schrijft Bild in Duitsland. 

In de editie van het dagblad beweert Bild dat de Rode Duivel "in zicht" is en dat de onderhandelingen "de laatste loodjes leggen". Hij zou in Duitsland de zware taak krijgen om Christopher Nkunku te vervangen. 

Openda zou eerder al een akkoord bereikt hebben met Leipzig over een contract tot 2028. De onderhandelingen tussen de twee clubs verliepen echter zeer moeizaam. ‘Met verschillende boden in de buurt van €30 miljoen heeft sportief directeur Max Eberl zijn handen vol’, klinkt het in Bild. Lens eiste bijna €50 miljoen voor Openda, die vorig seizoen 21 Ligue 1-doelpunten maakte.

Hoewel er nog geen akkoord is bereikt, naderen de clubs langzaam een gunstig resultaat. ‘Er moeten nog wat details worden uitgewerkt’, vervolgt Bild. ‘Het is niet uitgesloten dat er deze week een beslissing wordt genomen. Eén ding is zeker: Lens is de grote winnaar in deze deal.’