Touré over stap naar Standard als T2 onder Hoefkens: “Daarom kom ik naar België”

Touré over stap naar Standard als T2 onder Hoefkens: “Daarom kom ik naar België”

04-07-2023 16:27
8

Yaya Touré, de gloednieuwe assistent-trainer bij Standard, reageert op zijn keuze voor Standard en hoofdtrainer Carl Hoefkens. Touré ziet zijn avontuur in de Jupiler Pro League als een hele mooie kans, de wereldberoemde ex-middenvelder wil het stap voor stap aanpakken.

Touré vertelt dat de keuze voor Standard, Hoefkens en België zeer bewust is. “Ik ben heel geduldig en moet mijn stappen heel voorzichtig en op de juiste manier zetten. Daarom kom ik naar België, want ik wil leren van topcoaches als Carl, die een enorme ervaring heeft”, citeert Het Nieuwsblad Touré.

Touré deed eerder ervaring op als assistent-trainer in Oekraïne, Rusland en bij de jeugd van Tottenham Hotspur. Touré wordt gevraagd of hij zichzelf ooit ziet als hoofdtrainer bij Tottenham. “Als de kans zich voordoet, waarom dan niet? Want wat Tottenham voor me heeft gedaan was ongelooflijk, ze hebben me daar laten werken en me laten ontwikkelen als coach. Voor wat ze voor me hebben gedaan zal ik ze nooit genoeg kunnen bedanken”, besluit Touré.