Hoofdtrainer De Zerbi na komst Verbruggen: 'Hij kan erg belangrijk worden'

Hoofdtrainer De Zerbi na komst Verbruggen: 'Hij kan erg belangrijk worden'

03-07-2023 17:01
1

De Premier League-droom van Bart Verbruggen gaat in vervulling. neemt de Nederlandse doelman, die voor vijf jaar tekent, over van RSC Anderlecht. Naar verluidt kost Verbruggen zo'n twintig miljoen euro.

Verbruggen (20) maakte afgelopen seizoen veel indruk onder de Anderlecht-lat en overtuigde daarmee meerdere Premier League-clubs, waaronder promovendus Burnley én Manchester United. Brighton gaat nu officieel met de doelman aan de haal. Brighton en Anderlecht doen geen mededelingen over de transfersom, maar het zou gaan om een bedrag dat richting de twintig miljoen euro gaat.

Verbruggen heeft bij de nummer zes van de Premier League getekend tot medio 2028. The Seagulls debuteren volgend seizoen in Europa. "Het is altijd mijn droom geweest om in Engeland te voetballen", deelt Verbruggen via de sociale media van Anderlecht. 

Manager Roberto De Zerbi is erg blij met de komst van de Bredanaar. "Ik ben erg blij dat Bart bij ons heeft getekend", vertelt de Spanjaard tegen de clubkanalen. "Hij is gewend om een soort voetbal te spelen dat vergelijkbaar is met dat van ons. Hij zal goed in onze groep te passen. Hij heeft de potentie om de komende jaren een zeer belangrijke speler voor de club te worden."