'Het betekende dat we Szoboszlai moesten laten gaan bij RB Leipzig'

'Het betekende dat we Szoboszlai moesten laten gaan bij RB Leipzig'

02-07-2023 20:00
1

RB Leipzig wilde Dominik Szoboszlai helemaal niet naar Liverpool laten gaan. Sportief directeur Max Eberl geeft aan dat de Duitse club echter geen keuze had door de afkoopclausule in het contract van de Hongaar.

"Natuurlijk hadden we graag met Dominik het nieuwe seizoen en de komende jaren ingegaan. Hij heeft echter besloten om de stap te maken naar Engeland, naar Liverpool, een topploeg in Europa", aldus Eberl via de officiële kanalen van RB Leipzig. "We waren gebonden aan de ontsnappingsclausule in zijn contract, wat betekende dat we hem moesten laten gaan."

Liverpool nam de 22-jarige aanvallende middenvelder voor zeventig miljoen euro over van Leipzig. Met dat bedrag kan de Bundesliga-club op zoek gaan naar een waardige vervanger. "We zullen na dit vertrek sterke alternatieven en andere opties vinden."

Eberl baalt nog altijd van het vertrek van Szoboszlai, echter begrijpt hij zijn keuze. "Dominik heeft het afgelopen seizoen een gigantische stap gezet en is uitgegroeid tot een leidende speler bij RB Leipzig die de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen. Hij heeft er een groot deel van uitgemaakt dat we onze doelen hebben bereikt. Dit is opnieuw een bewijs van ons als club en het werk dat hier is gedaan om jonge spelers naar een hoger niveau te tillen."