Nederlanders zijn klaar voor Belgische beloften: Het sterkste Jong Oranje ooit

Nederlanders zijn klaar voor Belgische beloften: "Het sterkste Jong Oranje ooit"

21-06-2023 16:35

Urby Emanuelson vraagt zich af of er ooit zo’n sterk Jong Oranje is geweest als nu. Dat vertelt de oud-speler van Ajax en AC Milan, die zelf in 2006 het EK U21 won aan VoetbalPrimeur.

"Ja, wij wonnen hem in Portugal", blikt Emanuelson terug. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan was destijds in de finale te sterk voor Oekraïne. Klaas-Jan Huntelaar en Nicky Hofs zorgden toen voor de doelpunten. "Het is gewoon een heel mooi toernooi, een heel mooi podium voor de jongens om zich te laten zien en te meten met de andere Europese landen."

Woensdagavond begint Jong Oranje aan het EK Onder 21 in Georgïe en Roemenië. Onze Belgische beloften zijn de eerste tegenstander. Emanuelson schat de kansen hoog in. "Als je het Nederlands elftal bekijkt, dan is dit misschien wel de sterkste ploeg die Nederland heeft gehad. Er is veel meer ervaring binnen de groep, als je het vergelijkt met onze ploeg. Dat waren allemaal jongens die net bij het eerste aankwamen.

"Je had een paar ervaren spelers met Huntelaar, Castelen (Romeo, red.) en Stijn Schaars", vervolgt Emanuelson. "Als je nu naar de ploeg kijkt, dan zijn het jonge spelers met heel veel ervaring. In dat opzicht lopen ze wel een stapje voor op ons, het wordt een heel mooi toernooi."