'Niet Hoefkens, niet Parker, maar Maresca wordt de nieuwe trainer van Leicester'

'Niet Hoefkens, niet Parker, maar Maresca wordt de nieuwe trainer van Leicester'

15-06-2023 17:44

Leicester City zakte afgelopen seizoen weg uit de Premier League en moet zich via de Championship weer naar boven knokken. Even was er sprake van dat dat met Carl Hoefkens of Scott Parker zou gebeuren, maar het bestuur heeft nu een andere trainer aangesteld: Enzo Maresca.

De voorbije dagen werd er druk gespeculeerd over de nieuwe coach van Leicester. Naast ronkende namen à la Steven Gerrard werden ook twee ex-trainers van Club Brugge genoemd: Hoefkens en Parker dus. Zij hebben het echter niet gehaald. Volgens transferspecialist Nicolò Schira staat het vast dat Maresca zich om The Foxes zal ontfermen.

 De Italiaanse ex-middenvelder stapt over van Manchester City. Daar vormde hij sinds juni vorig jaar de rechterhand van Pep Guardiola. Die samenwerking legde Maresca geen windeieren: recent veroverde hij een historische treble met de club van Kevin De Bruyne. Bij Leicester zit de kans erin dat hij opnieuw met Belgen te maken krijgt. Youri Tielemans verkaste inmiddels naar Aston Villa, maar Timothy Castagne, Wout Faes en Dennis Praet liggen er nog onder contract. Vooral die eerste twee zou Leicester er graag bij hebben in de Championship.