Buffel content met Jonge Duivels: Zot hoe snel zij dingen oppikken, zaligheid

Buffel content met Jonge Duivels: "Zot hoe snel zij dingen oppikken, zaligheid"

15-06-2023 11:45
2

Thomas Buffel is samen met Olivier Deschacht assistent-bondscoach bij de Jonge Duivels. Buffel uit zich zeer content over de samenwerking met de talenten onder leiding van bondscoach Willy Mathijssen.

Buffel, de oud-speler van onder meer Feyenoord, Rangers FC, Cercle Brugge, KRC Genk en SV Zulte Waregem weet dat zowel hij als Deschacht de jongens genoeg kunnen bijbrengen. “De jongens weten wel wat wij gepresteerd hebben in onze carrières. Ik vind het altijd mooi als de aanvallers na de training tips komen vragen”, deelt Buffel via De Gazet Van Antwerpen.

Buffel uit zich zeer tevreden als assistent-bondscoach, volgens Buffel is het een genot om met de Jonge Duivels te mogen werken. “We mogen hier met de grootste talenten van België werken. Het is soms zot hoe snel die spelers de dingen oppikken. Da’s een zaligheid als trainer”, vertelt Buffel content.

De Jonge Duivels bereiden zich voor in Israel op het EK in Georgië en Roemenië. In de poulefase mogen de Jonge Duivels het direct laten zien, want dan nemen ze het op tegen Jong Portugal, Jong Oranje en Jong Georgië. Wanneer de Jonge Duivels de halve finale bereiken, dan plaatsen zij zich ook voor de Olympische Spelen.