Anderlecht-fans verkiezen Verbruggen tot Speler van het Seizoen, ook prijs Stassin

Anderlecht-fans verkiezen Verbruggen tot Speler van het Seizoen, ook prijs Stassin

05-06-2023 15:38
10

Hij had maar een half seizoen nodig om te overtuigen, maar bij RSC Anderlecht is men helemaal verzot van Bart Verbruggen. De Nederlandse doelman zag zijn goede prestaties ook beloond worden met een individuele prijs en werd bekroond tot Speler van het Seizoen.

Dat kondigde Anderlecht zelf aan op de officiële kanalen. De twintigjarige doelman werd pas eind december eerste doelman bij paars-wit, maar dat was genoeg om zich helemaal in de harten van de paars-witte fans te spelen. Hij werd nu ook verkozen tot Speler van het Seizoen.

De Nederlander pakte uiteindelijk 36% van de stemmen en doet daarmee beter dan Zeno Debast (29%) en Jan Vertonghen (19%). Verbruggen speelde in totaal 24 partijen voor de Brusselaars, waarin hij 27 doelpunten slikte en tien keer de nul wist te houden.

Jonge Speler van het Seizoen.
Naast de Speler van het Seizoen werd ook de Anderlecht-jonkie van het Seizoen verkozen. Die prijs gaat naar Lucas Stassin, die met zijn vijftien doelpunten in de Challenger Pro League de grote uitblinker was bij de RSCA Futures. Hij haalde het van Théo Leoni en Noah Sadiki.