Genk gaat geen 'truken' bovenhalen tegen Antwerp: Ik huiver van term sluwheid

Genk gaat geen 'truken' bovenhalen tegen Antwerp: "Ik huiver van term sluwheid"

03-06-2023 11:49
25

De zenuwslopende ontknoping in de Jupiler Pro League is vanzelfsprekend ook doorgedrongen tot in de bestuurskamers. Zo kan Dimitri de Condé een nieuwe triomf toevoegen aan zijn fraaie staat van dienst bij KRC Genk. Het 'Head of Football' hamert aan de vooravond van de beslissende laatste speeldag nogmaals op de clubwaarden.  

Uiteraard beseft De Condé dat de zenuwen en emoties door de kelen zullen gieren. "Zondagavond zal er één grote winnaar zijn en twee ploegen zullen het gevoel hebben dat ze verloren hebben. Dat hoort bij topsport", vat hij de inzet van Genk-Antwerp en Union-Club Brugge kort samen bij Het Belang van Limburg. Niettemin hoopt de Limburger dat zijn spelers de stress zoveel mogelijk kunnen bannen. "Genieten van de apotheose van een fantastisch seizoen, hoe het ook afloopt."

Onder de vleugels van De Condé is de mentaliteit in Genk grondig gewijzigd. "Willen winnen, daar draait het om. Er alles aan doen. Daarin blijven we stappen zetten. Van gezapige naar een ambitieuze familieclub", klinkt het. In het verleden werd Genk wel eens verweten om het af en toe te laten hangen. Die tijden moeten voorbij zijn, aldus De Condé. "Ik voel dat de spelers het steeds moeilijker hebben met verliezen." 

Eigenheid bewaren
Tegenstanders Antwerp en Union stralen misschien nog net wat harder die 'over-mijn-lijk'-mentaliteit uit. Zij durven de grenzen met het onsportieve al eens aftasten. Daar wil De Condé niet in meegaan, hoe hoog de inzet ook moge zijn. "Ik huiver een beetje van de term sluwheid. Omdat je dan op een dunne lijn zit, die makkelijker overschreden kan worden. Met verbetenheid, in de 99ste minuut mag die bal absoluut in de tribune worden getrapt. Maar we blijven binnen de regels van de fair play", omschrijft hij het Genkse kader.

Op die manier wil Genk zich ook blijven onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Drie punten veroveren is erg belangrijk, maar niet zaligmakend. "De nadruk moet liggen op winnen, maar ook op goed voetbal, beleving, enthousiasme, talent. Dat is ons DNA en op die manier willen we successen behalen", luidt het devies van De Condé.

No Poll