Magisch spuitje voor Teuma? Dan kan het helemaal verkeerd lopen

Magisch spuitje voor Teuma? "Dan kan het helemaal verkeerd lopen"

31-05-2023 08:29
5

Union kan zondag de titel in de wacht slepen, maar kan het met haar sterkste elftal spelen? De Brusselaars overwegen een inspuiting voor aanvoerder Teddy Teuma, maar sportarts Johan Bellemans is daar geen fan van. 

"Met een inenting kan je de pijnsignalen volledig blokkeren en uitschakelen in een bepaalde zone van je lichaam", legt Bellemans uit bij Het Nieuwsblad. "Ze kunnen ervoor zorgen dat je met een gebroken voet toch nog een match kan spelen. De pijn wordt lamgelegd maar je voet zelf niet, jij bent zelf ook niet versuft. Tennisser Rafael Nadal heeft het vorig jaar zo gedaan op Roland Garros."

Dat heeft natuurlijk ook veel nadelen. "Pijn is een belangrijke waarschuwing van je lichaam om iets niet te doen. Schakel dat uit, en dan kan het helemaal verkeerd lopen. Er zijn veel gevallen bekend van atleten die hun achillespees scheuren nadat ze met een inenting in hun enkel hebben gespeeld."

Bellemans pleit er daarom ook voor om inspuitingen volledig te verbieden in het voetbal. Voorlopig staan lokale verdovingsmiddelen echter niet op de dopinglijst, waardoor sporters ze gewoon mogen gebruiken.