Van Bommel over Antwerp: “Niemand had dit verwacht, dat is het mooie

Van Bommel over Antwerp: “Niemand had dit verwacht, dat is het mooie"

26 mei - 17:47 Laatste update: 21:49
15

Royal Antwerp FC kan dit seizoen de dubbel binnenhalen. Op de Bosuil kan het komende zondag de titel verzekeren. Mark van Bommel gaf een persconferentie.

Van Bommel geeft toe dat er zenuwen zijn. “Zenuwen zijn er altijd, ongeacht of dit nu een finale is, een gewone competitiewedstrijd of een match in de Play-Offs. Ik ben voor elke wedstrijd zenuwachtig. Je kan wel zeggen dat het niet zo is, maar dat is toch het geval.”

Antwerp doet niks anders in de vorobereiding. “Ik, de spelers... Alleen hoeft dat niet negatief te zijn. Als je gekke dingen gaat doen word je nog nerveuzer dan nodig. Ik heb dan ook niks anders gedaan in de voorbereiding", citeert Het Laatste Nieuws.

De titelaspiraties van Antwerp zijn al even bekend. “Natuurlijk is dat woord wel gevallen, maar toch vaker buiten dan binnen de club. Overal waar je komt word je er op aangesproken. ‘t Is een beetje vergelijkbaar met de aanloop naar de bekerfinale.”

Van Bommel probeert ook te temperen. “Iedereen is al een heel jaar lang positief over ons, dus er verandert weinig. We hebben een heel seizoen gewerkt om de Play-Offs te halen. Dan werk je ergens naartoe, en daar zijn we nu erg dichtbij. Groter moet je het ook niet maken.”

Al vindt de Nederlander wel dat Antwerp in een unieke positie staat. “Iedereen kijkt er naar uit om hier te spelen. Het is hier al een heel jaar fantastisch, en dat gaat ons zeker helpen. Niemand had verwacht dat we in deze situatie zouden komen, dat is het mooie hieraan. Als je een kans hebt om het af te maken, moet je dat doen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie