Raad van Bestuur herverkozen bij KRC Genk, Houben erevoorzitter

Raad van Bestuur herverkozen bij KRC Genk, Houben erevoorzitter

17-05-2023 08:29 Laatste update: 08:30
3

Bij KRC Genk is de Raad van Bestuur herverkozen. Dat betekent dat Peter Croonen ook in de komende zes jaar voorzitter mag blijven. Herbert Houben wordt dan weer erevoorzitter.

De huidige Raad van Bestuur kwam samen op onder de naam 'Team Blauw bloed'. Die groep bestaat naast Croonen ook nog uit ondervoorzitter Mathieu Cilissen, Herman Nys, Luc Lormans, Jan Truijen en Roland Reynders. Ex-voorzitter Houben deed niet meer mee aan de verkiezing en krijgt de titel van erevoorzitter.

In een officiëel persbericht lichten Croonen en co het beleid van de komende jaren toe. 'Via de vijf strategische pijlers die we hebben uitgewerkt, willen we KRC Genk klaarstomen om zowel infrastructureel, sportief als extrasportief te kunnen blijven concurreren in binnen- en buitenland', staat onder meer te lezen. 

KRC Genk wil in de komende jaren blijven inzetten op infrastructuur, zowel voor de eerste ploeg als voor Jong Genk. Verder blijft het focussen op spelers uit de jeugdopleiding laten doorstromen én jonge talenten vinden in het buitenland. Beide groepen moeten dan voorbereid worden op een overgang naar de Europese (sub)top. Verder wil KRC Genk ook meer inkomsten vergaren met extrasportieve activiteiten en financieel gezond blijven.