Bormans duidelijk over Boniface: “Vijftien miljoen zal niet genoeg zijn”

Bormans duidelijk over Boniface: “Vijftien miljoen zal niet genoeg zijn”

16-05-2023 09:11
4

Union SG presteert dit seizoen weer enorm sterk en komende zomer zullen weer verschillende clubs aankloppen voor de sterkhouders. CEO Philippe Bormans sprak met Het Laatste Nieuws.

Bormans vreest geen terugval na een leegloop. “Dat was vorig jaar al het geval en het is ons gelukt. Kijk, het is vier jaar geleden dat Niakaté vertrok naar de woestijn, dat Selemani zijn contract verbrak met de wet van '78 en dat onze coach (Luka Elsner, red.) weggeplukt werd door Amiens. Op dat moment voel je je heel klein.”

De CEO is wel realistisch. “Maar in de tussentijd hebben we veel meegemaakt. We hebben iets neergezet en kunnen tegen een stootje. Toch kunnen wij niet zomaar de hele ploeg bij elkaar houden. Dat geldt voor alle Belgische clubs - óók Club Brugge.”

Het grootste transferdoelwit is Boniface. Bormans vindt vijftien miljoen euro niet genoeg. “Dat denk ik niet, neen. Boniface heeft een sterk profiel. Alle grote competities volgen hem. Een transfer is nu niet aan de orde - hij zit met zijn hoofd nog volledig bij ons. Deze zomer zullen we zien wat er op tafel komt. En er zal héél wat op tafel komen.”