Chaos in Frankrijk:  Aboukhlal weigert regenboog en vliegt uit selectie

Chaos in Frankrijk: Aboukhlal weigert regenboog en vliegt uit selectie

14-05-2023 20:44 Laatste update: 20:46
88

In Frankrijk is veel te doen om de competitiewedstrijd tussen Toulouse FC en FC Nantes. Zakaria Aboukhlal is uit de selectie gezet, omdat hij weigert een rugnummer in regenboogkleuren te dragen.

In de Ligue 1 spelen dit seizoen alle clubs met een shirt waarvan de rugnummers rood, oranje, geel, groen en blauw kleuren. Aboukhlal weigert deel te nemen aan de actie tegen homofobie, net als ploeggenoten Moussa Diarra en Nederlander Saïd Hamulic. Als gevolg daarvan is het drietal uit de selectie gezet door Toulouse. Mostafa Mohamed doet om dezelfde reden niet mee bij Nantes.

'Enkele spelers binnen onze selectie hebben hun ongenoegen geuit over de associatie met regenboogkleuren die de lhbtiq+-gemeenschap vertegenwoordigen', meldt Toulouse via de officiële kanalken. 'De club respecteert de individuele keuzevrijheid van de spelers, maar kiest er wel voor om de betreffende spelers niet te laten meedoen tegen Nantes.'

Of er een verband is, is niet duidelijk, maar Toulouse en Nantes begonnen zondag ook anderhalf uur later aan hun wedstrijd. Voor aanvang werd een verdacht pakketje gevonden in het uitvak, waardoor de meegereisde Nantes-fans in de bus moesten blijven.