Lukaku met één been in de finale na overwinning tegen Saelemaekers en Milan

10-05-2023 22:55
1

Internazionale heeft woensdagavond tegen aartsrivaal AC Milan een hele grote stap gezet richting de Champions League-finale. De wervelende openingsfase van Inter, waarin de score nog hoger uit had kunnen vallen, bleek uiteindelijk genoeg voor de zege: 0-2.

Met Romelu Lukaku op de bank begon Inter fantastisch aan het duel. Al na acht minuten was het raak. Edin Dzeko werkte de bal uit een hoekschop in één keer tegen de touwen. Milan-doelman Mike Maignan was kansloos: 0-1.

AC Milan, dat het moest stellen zonder sterspeler Rafael Leão, maar wel met een bedrijvige Alexis Saelemaekers in de basis, was het spoor even helemaal bijster. Daar maakte Inter drie minuten later opnieuw gebruik van. Federico Dimarco gaf de bal mee aan Henrikh Mkhitaryan, die zomaar kon opstomen en afwerken: 0-2.

AC Milan mocht van geluk spreken dat het voor rust geen derde treffer incasseerde. Hakan Calhanoglu raakte nog de paal en een strafschop voor Lautaro Martínez werd na ingrijpen van de VAR teruggedraaid.

De tweede helft was iets meer gelijkopgaand. In de 63e minuut kreeg de 'thuisploeg' dé kans op de aansluitingstreffer. Na een vloeiende aanval schoot Sandro Tonali de bal op de baal. Bij AC Milan viel Divock Origi nog in, maar kreeg Charles De Ketelaere geen minuten. Inter speelde het duel uiteindelijk zonder al te veel problemen uit, waardoor het nu met één been in de finale staat.

Volgende week dinsdag staat deel twee van de Derby della Madonnina op het programma. Een dag later maken Manchester City en Real Madrid uit wie de andere CL-finalist wordt.