Jeugd klaarstomen lijkt nog voornaamste doel van Club: vijf tieners tegen Union

Jeugd klaarstomen lijkt nog voornaamste doel van Club: vijf tieners tegen Union

07-05-2023 12:37
14

Enkel een mirakel kan Club Brugge nog van de vierde plek in de Champions' Play-Off behoeden. Na twee speeldagen en evenveel nederlagen lijkt de titelverdediger al volledig uitgespeeld. In de 1-2-nederlaag tegen Union Saint-Gilloise viel de voornaamste betrachting van Rik De Mil op: de talentvolle jongeren al eens laten proeven van het grote werk.

In totaal bracht de trainer van Club zaterdagavond liefst vijf tieners tussen de lijnen. Jorne Spileers (2005) is de laatste weken een revelatie en mag zich stilaan de vaste man naast Brandon Mechele noemen in de achterhoede. Ook Cisse Sandra mocht rekenen op een basisplek na zijn uitstekende invalbeurt tegen Genk op de openingsspeeldag.

Verder kreeg Union in de loop van de tweede helft nog drie paar jonge benen tegenover zich. Antonio Nusa (2005), Chemsdine Talbi (2005) en Romeo Vermant (2004) werden alle drie de wei in gestuurd om het tij nog te keren. Op een laat doelpunt van Hans Vanaken na kon Club echter geen vuist meer maken.

Nusa kreeg tijdens het lopende seizoen al verschillende keren zijn kans, voornamelijk als invaller. In de Champions League wist hij zelfs te scoren op het veld van FC Porto. Voor Talbi en Vermant liggen er pas sinds de overname van De Mil speelminuten.