Nilis (55) spreekt over trainerscarrière: Dat zegt waarschijnlijk veel

Nilis (55) spreekt over trainerscarrière: "Dat zegt waarschijnlijk veel"

07-05-2023 11:44 Laatste update: 11:44

Luc Nilis (55) stapte eerder dit seizoen op als coach van SV Belisia. Bij Het Nieuwsblad legt hij ook uit waarom. Ondanks degelijke resultaten beviel de job van hoofdtrainer hem duidelijk niet. 

"Het was niet helemaal mijn ding", verklaart Nilis. "Zeker toen niet – inmiddels heb ik veel opgestoken van de trainers hier op Genk, heb ik meer bagage. Maar dan nog… Het geeft mij meer voldoening om jongeren beter te maken, als T1 kon ik mij niet ten volle uitleven. Zeg nooit nooit – ik ben geen planner –, maar ik denk niet dat ik het nog eens zal doen."

Nilis beseft dat een T1 hard werkt. "Onderschat het niet. Ik ben niet jaloers op Wouter Vrancken of Mark Van Bommel. Het is veel meer dan louter een training voorbereiden. Je bent er dag en nacht mee bezig. Sommigen kunnen er niet van slapen. Ik sliep zelfs voor een topmatch als een roosje. (grijnst) Dat zegt waarschijnlijk veel."

Nilis werkt momenteel nog als spitsentrainer bij KRC Genk. Bij SV Belisia wordt Nilis overigens opgevolgd door Stijn Vreven.