De Mil ziet een groot probleem bij Club Brugge: Daar koop je niets mee

De Mil ziet een groot probleem bij Club Brugge: "Daar koop je niets mee"

06-05-2023 22:28
32

Rik De Mil kon de ontgoocheling maar moeilijk verbergen na de 1-2 nederlaag van Club Brugge tegen Union. De interim-trainer zag ook dat het helemaal misliep bij de Bruggelingen.

"We zijn enorm ontgoocheld over dit resultaat", klonk het op de officiële kanalen van Club Brugge. "Het was een gesloten wedstrijd. Maar dan heb je wel intensiteit, diepgang en creativiteit nodig en dat ontbrak vandaag. We hadden meer dan zeventig procent balbezit, maar daar koop je niets mee", geeft hij aan.

De wissels zorgen voor wat meer intensiteit, maar niet voor puntengewin. Daardoor begint Club Brugge de Play-Offs ook met een 0 op 6. "Dit is een mentale tik, dat heb ik ook gemerkt in de kleedkamer. De spelers waren gigantisch ontgoocheld", gaat De Mil verder.

Volgens hem zat een titel er dan ook niet in en staat Club Brugge ook op een verdiende vierde plek. "Je ziet dat er in de reguliere competitie geen geheimen zijn, het zijn gewoon drie erg sterke tegenstanders. We moeten ons niveau opkrikken en mogen vooral geen doelpunten weggeven zoals de voorbije twee wedstrijden. We zijn het aan onze stand verplicht om iedere wedstrijd volle bak te gaan en dat zullen we ook doen", besluit hij.