Van Bommel voor bekerfinale: Ik ga ervan uit dat we winnen, dat doe ik altijd

Van Bommel voor bekerfinale: "Ik ga ervan uit dat we winnen, dat doe ik altijd"

29-04-2023 10:46 Laatste update: 12:34
3

Nog één keer slapen en dan strijden Royal Antwerp FC en KV Mechelen om de Belgische beker op de Heizel. Voor Mark van Bommel zou het de eerste trofee uit zijn trainersbestaan zijn. De Nederlander heeft er vertrouwen in, mede omdat hij ... niet altijd consequent is, legt hij uit.

Uiteraard staat er druk op de ketel, zeker bij Antwerp, dat als favoriet de finale induikt. Toch heeft Van Bommel er een goed oog in. "Ik ga ervan uit dat we winnen. Doe ik altijd", haalt hij een glimlachje boven bij Het NieuwsbladIn de reguliere competitie won Antwerp tot twee keer toe van KV Mechelen, maar dat zijn natuurlijk helemaal andere wedstrijden.

Van Bommel heeft het in ieder geval goed op de rit in zijn eerste seizoen bij Antwerp. De Nederlander straalt rechtlijnigheid uit, maar naar eigen zeggen is dat niet helemaal zo. " Kijk, je gaat doorheen het seizoen onvermijdelijk een beetje afwijken van je lijn - een keer naar links, een keer naar rechts -, maar er mogen geen hoeken van vijfenveertig graden in zitten. Dan verlies je je spelersgroep", wikt en weegt hij zijn antwoord.

Toch kan consequentie ook een vergiftigd geschenk zijn, aldus Van Bommel. "Je kunt als coach wel consequent zijn, maar ik doe het niet." Wat als je sterspeler te laat komt voor een tactische bespreking, bijvoorbeeld? Van Bommel zou die dan niet meteen naar de bank verwijzen. "Ik ga wel met hem praten, maar… Ik reken ook een beetje op de spelersgroep. Is er een laatkomer, dan kunnen ze die via een achterdeurtje de kleedkamer in loodsen. Dan heb ik het niet gezien. Zo creëer je een hecht geheel en verantwoordelijkheidsgevoel", lacht hij.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)