Bogarde kritisch op het beleid bij Ajax: 'Onder Overmars was ik niet vertrokken'

Bogarde kritisch op het beleid bij Ajax: 'Onder Overmars was ik niet vertrokken'

24-04-2023 23:25
1

Winston Bogarde is niet te spreken over de manier waarop hij is vertrokken bij Ajax. Volgens de oud-assistent van succestrainer Erik ten Hag is hij bij het 'grofvuil' gezet door de club. Bogarde vertelt dat dit in zijn ogen niet zou zijn gebeurd onder de huidig technisch directeur van Royal Antwerp FC, Marc Overmars. Bogarde weigert dan ook terug te keren in Amsterdam, zo lang Edwin van der Sar de directeur is.

Tussen 2020 en 2022 was Bogarde werkzaam als assistent van Ten Hag. Binnen Ajax was hij een gewaardeerde kracht, maar toen Alfred Schreuder, de oud-trainer van Club Brugge kwam, moest Bogarde plotseling vertrekken. Bij Rondo krijgt hij de vraag hoe dat heeft kunnen gebeuren. "Dat moet je eigenlijk aan Van der Sar vragen", antwoordt de oud-verdediger duidelijk. "Ik heb geen uitleg gekregen, maar een mededeling dat er geen plek meer was voor mij."

'Ik ben uit het niets bij het grofvuil gezet'
"Ik heb zeven jaar bij Ajax gezeten en mezelf opgewerkt van de jeugd naar het eerste elftal, dat is niet altijd makkelijk geweest. Om dan na zeven jaar ineens een mededeling te krijgen dat het stopt, terwijl ik een contract had...", gaat een open Bogarde verder. "Dan ga je het proberen te verwerken: wat gebeurt hier eigenlijk? Je bent tevreden, maar er is geen plek meer voor me. Ze keken niet eens naar een andere positie, maar ik moest weg."


Bogarde geeft instructies aan Jurriën Timber en Lisandro Martínez