KAA Gent geeft alles uit handen tegen KV Oostende en gaat naar PO2

23-04-2023 20:25 Laatste update: 20:51
38

KAA Gent en KV Oostende bekampten elkaar in de Ghelamco Arena. De Buffalo's hadden alles in eigen handen, maar de stress leek toe te slaan. Uiteindelijk werd het 1-2 voor KV Oostende. KAA Gent gaat Play-Off 2 in.

In de openingsfase was het balbezit voor KAA Gent en na elf minuten was het Hugo Cuypers die de bal maar net voorlangs schoof. Vervolgens was er protest voor een penalty, maar de VAR greep niet in. KAA Gent leek stress te krijgen en KV Oostende kwam dicht bij de voorsprong na een poging van Sakamoto, maar Nardi redde.

De doelman moest een minuut later weer een reflex uit zijn mouwen schudden. Deze keer was het Hornby met een grote kans voor KV Oostende. De Buffalo’s konden de bal niet in de ploeg houden en KV Oostende was in de eerste helft duidelijk de gevaarlijkste ploeg. De ruststand bleef op 0-0. KAA Gent zag op dat moment dat Club Brugge 4-0 voorstond tegen Eupen.

KAA Gent kwam alvast beter uit de pauze met meteen een kans voor Vadis Odjidja. Toch was het KV Oostende dat op voorsprong kwam. Hornby maakte de 0-1, waardoor de Buffalo’s vol aan de bak moesten. In minuut 65 was het Sven Kums die een goede kans kreeg, maar Hubert kon redden. Een paar minuten later was het weer Kums, maar zijn knal strandde op de paal.

Een kwartier voor tijd was het Cuypers die KAA Gent dan toch langszij kon brengen. De Buffalo’s hadden nog een doelpunt nodig om Play-Off 1 binnen te halen. Vijf minuten voor tijd moest het een tegenslag verwerken. De net ingevallen Laurent Depoitre viel geblesseerd uit terwijl het met tien verder moest.

En het ging van kwaad naar erger. KV Oostende kwam vlak voor tijd weer op voorsprong dankzij Batzner. De supporters verlieten het stadion en Play-Off 1 volledig uit handen gegeven. Club Brugge is de gelukkige en wordt vierde.