Virton weer stapje dichter bij amateurreeksen, gemiste penalty Mboyo tegen Dender

Virton weer stapje dichter bij amateurreeksen, gemiste penalty Mboyo tegen Dender

16-04-2023 22:01
2

Excelsior Virton staat met anderhalf been in het degradatiemoeras. De Luxemburgers zetten de Degradatie Play-Offs van de Challenger Pro League nog wel bemoedigend in, maar na 0-1-verlies tegen Lommel SK volgde deze zondag opnieuw een 0-1, ditmaal tegen FCV Dender.

Virton is de eindronde ingedoken als hoofdkandidaat voor degradatie, maar leefde de voorbije weken weer op met een zeven op negen. Die opwaartse spiraal is alweer gestuit. Tegen Dender maakte de thuisploeg op aanvallend vlak weinig klaar, al kreeg oude bekende Ilombe Mboyo wel drie goede mogelijkheden. Eentje daarvan had zelfs een gouden rand: een strafschop. Die wrong de gewezen Rode Duivel echter de nek om. 

Een kwartier voor affluiten strafte Dender die misser genadeloos af. Invaller Nicolas Rajsel zette de 0-1 op het bord, wat meteen ook de eindstand zou betekenen. Daardoor blijft Dender het uitstekend doen, want het rapport telt dertien op vijftien. Virton blijft de hekkensluiter en ziet het amateurvoetbal angstvallig nabij komen. Met 21 punten ligt het er vier achter op SL16 en vijf op Jong Genk, en dat met nog drie wedstrijden te gaan. Een opsteker is wel dat Virton zowel SL16 als Jong Genk nog in de ogen kijkt tijdens de laatste twee speeldagen.