Cercle Brugge blijft in de running voor Play-Off 2 na zege tegen STVV

15-04-2023 20:10
10

Cercle Brugge kan dit seizoen nog altijd de Europe Play-Offs halen. Zaterdag won het immers met 3-1 van STVV.

Veel viel er voor de pauze in het Jan Breydelstadion lang niet te beleven. Het venijn zat evenwel in de staart. Vijf minuten voor het rustsignaal zag de scheidsrechter een overtreding van Bauer in de eigen zestien op Lopes da Silva. Vanaf elf meter trof Ueda vervolgens raak. In de extra tijd van de eerste helft maakte Ueda er ook nog 2-0 van een knappe pass van Somers.

Meteen na de rust werd een doelpunt van de bezoekers afgekeurd wegens buitenspel. Op de aansluitingstreffer was het uiteindelijk wachten tot de 67e minuut. Francis zorgde ervoor dat Cercle Brugge zijn vijftiende penalty van het seizoen tegen kreeg. Wie anders dan Bruno pakte het geschenkje uit. Voor de aanvaller was het al zijn achttiende doelpunt van het seizoen. Vijf minuten voor het einde nam Denkey met de 3-1 alle twijfel weg.

Spannende Play-Off 2-strijd
In de stand staat Cercle Brugge nu op de 9e plaats met 47 punten. Ook nummer 8 Charleroi heeft 47 punten, maar won dit seizoen meer matchen waardoor het plaatsje hoger staat. Op de slotspeeldag trekt Cercle Brugge naar Zulte Waregem. Charleroi neemt het thuis dan weer op tegen KRC Genk. Anderlecht (46) punten kan zondag nog over Cercle Brugge springen. Paars-wit gaat op bezoek bij KRC Genk op speeldag 33.