'Anderlecht denkt: wij hebben Villarreal uitgeschakeld, dat kunnen we ook bij AZ'

'Anderlecht denkt: wij hebben Villarreal uitgeschakeld, dat kunnen we ook bij AZ'

12-04-2023 15:44
5

Maarten Martens ziet een stijgende lijn bij RSC Anderlecht en waarschuwt AZ hiervoor. Paars-wit zal ambitieus zijn na de overwinning op Villarreal in de vorige ronde van de Conference League, vertelt Martens aan het Algemeen Dagblad. 

Anderlecht sluipt langzamerhand weer terug op het Europees podium en is voor het eerst in een lange periode wat dichter bij zilverwerk. Volgens Martens zal dat een flinke boost geven aan het zelfvertrouwen van de spelers. "Nu heeft Anderlecht moeizame jaren achter de rug. Ze hebben echt wel diep gezeten en het is er erg onrustig geweest. Maar ze zijn steeds een beetje beter gaan presteren. Anderlecht denkt nu van wij hebben Villarreal uitgeschakeld, dan kunnen we ook van AZ winnen", stelt Jong AZ-coach Martens.

Martens heeft aardig wat spelers van AZ onder zijn hoede genomen in het jeugdelftal van de Alkmaarders. Op donderdag maken Wouter Goes en Mexx Meerdink kans op speeltijd in de Conference League-wedstrijd. Eén van hen sprong er met name bovenuit voor de Belgische Martens. "Goes is er dan wel een die de truken van de foor kent. Dat is een Belgisch gezegde, hè. Wat dat betekent? Hij weet wat hij moet doen om wedstrijden te winnen", vertelt Martens.

De eerste wedstrijd tussen AZ en Anderlecht wordt donderdag om 21.00 uur afgewerkt in het Lotto Park. Anderlecht heeft alvast nog een rekening te vereffenen met AZ. Ruim tien jaar geleden schakelden de Nederlanders de Brusselaars al eens uit in de tweede ronde van de Europa League. In het Astridpark maakte ... Martens toen de beslissende treffer (0-1).