Genk zal moeten puzzelen tegen Anderlecht: Heynen en Cuesta al zeker afwezig

Genk zal moeten puzzelen tegen Anderlecht: Heynen en Cuesta al zeker afwezig

12-04-2023 14:00
25

De Genkse trein sputtert. Door een povere 9 op 24 heeft de koploper haar voorsprong op Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp FC de voorbije weken zien slinken als sneeuw voor de zon. Zondag wacht opnieuw een verraderlijk duel, want dan komt RSC Anderlecht over de vloer. Wouter Vrancken zit in aanloop naar die partij met flinke kopzorgen.

Het staat nu al vast dat de trainer van Genk zal moeten sleutelen aan zijn basiselftal, wat hij normaal gezien zo weinig mogelijk tracht te doen. Het gaat echter om overmacht. Bryan Heynen is geelgeschorst. Daardoor zal Genk niet kunnen rekenen op haar aanvoerder én draaischijf. Ook Carlos Cuesta heeft een streep moeten zetten door het duel met Anderlecht. Hij blesseerde zich afgelopen weekend bij Standard Luik (2-0) aan de enkel en geraakt niet op tijd hersteld, weet Het Laatste Nieuws.

Daar houdt de pech niet op voor de Limburgers. Achter de namen van Daniel Muñoz en Yira Sor staat voorlopig een vraagteken. Beide spelers zijn op de sukkel met kwaaltjes. Vooral Muñoz, die er op Sclessin ook al niet bij was, wordt nodig gemist. De Colombiaanse rechtsachter is niet alleen beenhard in verdedigend opzicht, maar is met zeven doelpunten en vijf assists eveneens van goudwaarde hoger op het veld. Mogelijk kan Vrancken Muñoz en/of Sor wel nog recupereren.