Miljoenenaanwinst naar de uitgang: Wil niemand die Leipzig niet wil

Miljoenenaanwinst naar de uitgang: "Wil niemand die Leipzig niet wil"

04-04-2023 13:29
2

Ilaix Moriba heeft bij RB Leipzig nog een contract tot de zomer van 2026, maar lijkt in Duitsland geen toekomst te hebben. De middenvelder heeft geen voorkeur voor een langer verblijf in Duitsland.

Het is geen geheim dat Leipzig vooralsnog geen plezier heeft beleefd aan Moriba, die voor ruim vijftien miljoen euro werd gekocht van FC Barcelona. Hij kwam slechts twee keer binnen de lijnen in een Bundesliga-wedstrijd en is inmiddels verhuurd aan Valencia.

In Spanje speelde Moriba negentien keer, waarvan elf als invaller, maar hij keert in de zomer terug naar Leipzig. Technisch directeur Max Eberl spreekt echter duidelijke taal als het over Moriba gaat. "Ik wil geen enkele speler die niet voor Leipzig wil spelen", vertelt hij in Duitse media.

Met nog acht wedstrijden te gaan staat Leipzig op een vijfde plaats in Duitsland, die geen recht geeft op Champions League-voetbal. "De Europa League zou een grote teleurstelling zijn. We hoeven er niet omheen te draaien. Als je als club als Leipzig nieuwe spelers wilt halen, dan adverteer je natuurlijk ook met de Champions League."