Koeman tegen Gibraltar na blamage Frankrijk: “Het ideale team om nu te treffen”

27-03-2023 09:45
2

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman hoopt op een flinke overwinning tegen Gibraltar. Het Nederlands elftal staat maandagavond tegenover Gibraltar voor EK-kwalificatie. Na de 4-0 blamage die het Nederlands elftal opliep tegen vice-wereldkampioen Frankrijk heeft Koeman wat goed te maken. Koeman ziet Gibraltar als de ideale tegenstander om nu tegen te komen.

Koeman hoopt dat het Nederlands elftal flink aan zijn doelsaldo gaat werken tegen Gibraltar. “Van minuut 1 tot minuut 97 zullen we alles moeten doen om zo veel mogelijk doelpunten te maken”, citeert Het Nieuwsblad de Nederlandse bondscoach.

Koeman ziet in Gibraltar de ideale tegenstander om zijn team weer op de rails te krijgen. Gibraltar staat momenteel 200e op de FIFA-ranking en het zou een understatement zijn als we ervan uitgaan dat Nederland de favoriet is. “Het ideale team om nu te treffen”, vertelt Koeman.

De wedstrijd voor de EK-kwalificatie tegen Gibraltar vindt op maandag avond plaats. Het is ook uitkijken naar een mogelijke basisplaats voor Bart Verbruggen. De doelman van RSC Anderlecht staat nadrukkelijk in de schijnwerpers. Zijn concurrent en collega Jasper Cillessen maakte niet zijn sterkste wedstrijd mee tegen Frankrijk.