Ook Duitsland zit niet op volle sterkte: 'Tweetal verlaat selectie van Flick'

Ook Duitsland zit niet op volle sterkte: 'Tweetal verlaat selectie van Flick'

26 maart - 22:32
3

Na de deugddoende 0-3-zege bij Zweden wacht dinsdag waarschijnlijk een grotere test voor de Rode Duivels. Hoewel het slechts om een vriendschappelijk duel gaat, zou Duitsland de troepen van Domenico Tedesco steviger op de proef kunnen stellen. Bondscoach Hansi Flick ziet wel twee spelers afhaken: Kai Havertz en Nico Schlotterbeck. 

Dat is een flinke domper voor de Duitsers, aangezien Flick voor hen allebei nog een basisplek had weggelegd in de oefenpot met Peru (2-0-winst) van afgelopen vrijdag. Dat zal tegen de Rode Duivels dus niét het geval zijn. Havertz moet verstek geven vanwege ziekteverschijnselen. De Chelsea-aanvaller zou de griep te pakken hebben, meldt Bild.

In het geval van Schlotterbeck, in het dagelijkse leven verdediger bij Borussia Dortmund, gaat het dan weer om een blessure. Hij sukkelt met de hamstrings. Vervangers roept Flick niet meer op, waardoor de oplossing uit de huidige kern zal moeten komen. Tegen Peru werd Havertz naar de kant gehaald voor Kevin Schade en Schlotterbeck voor Jan Thilo Kehrer. Mogelijk krijgt dat tweetal een kans van bij de aftrap.

Ook de Rode Duivels zullen niet met dezelfde elf als tegen Zweden aantreden. Thibaut Courtois is er in Duitsland al zeker niet bij. Hij krijgt rust met het oog op drukke tijden bij Real Madrid. Meer dan waarschijnlijk neemt Koen Casteels zijn plek in. Verder zou Tedesco ook enkele andere jongens kunnen wisselen.