De Mos over Bakayoko boven Trésor: Die vrijheid krijg je niet bij Rode Duivels

De Mos over Bakayoko boven Trésor: "Die vrijheid krijg je niet bij Rode Duivels"

22 maart - 12:20 Laatste update: 13:00
6

Johan Bakayoko mocht toch nog mee met de Rode Duivels, dit deed weer de nodige wenkbrauwen fronsen. Vooral omdat na het uitvallen van Jérémy Doku, weer niet voor KRC Genk speler Mike Trésor werd gekozen. Aad de Mos begrijpt de keuze van Domenico Tedesco en vertelt waarom.

De Mos, de voormalig trainer van KV Mechelen, is meer dan eens te gast bij PSV Eindhoven waar Johan Bakayoko nu zijn voetbalprestaties laat zien. De Mos is lovend over Bakayoko, de speler die hij zag komen van RSC Anderlecht. “Hij kan net als Arjen Robben naar binnen komen en met het linkerbeen uithalen. Soms is het nog te onbesuisd, toch heeft hij in mijn ogen alles om in het moderne voetbal een topspeler te worden”, citeert Het Laatste Nieuws de Mos.

De Mos reageert ook op de controverse die is ontstaan door het niet oproepen van Trésor, de potentiële Rode Duivel die een erg sterk seizoen doormaakt met koploper Genk. “De vrijheid die Trésor krijgt bij Genk zal hij bij de Rode Duivels niet krijgen. Daar heb je wereldtoppers als Kevin De Bruyne die het verschil moeten maken”, vertelt De Mos.

De 19-jarige Bakayoko speelde dit seizoen 30 wedstrijden namens PSV. Onze landgenoot wist in deze 30 wedstrijden negen keer te scoren en vier assists af te leveren. Van deze wedstrijden speelde Bakayoko 6 wedstrijden namens Jong PSV, hierin was hij twee keer trefzeker en gaf hij één assist.