Rode Duivel Openda is ontketend, volgend record in zicht bij RC Lens

Rode Duivel Openda is ontketend, volgend record in zicht bij RC Lens

19-03-2023 15:10
7

Loïs Openda maakt een erg sterk seizoen door met RC Lens. De Rode Duivel deelt nu in het huidige clubrecord van doelpuntenmakers namens Lens en staat met de club tweede in de Franse Ligue 1 achter Paris Saint Germain.

Veertien treffers heeft Openda dit seizoen al mogen maken namens Lens. Dit is een evenaring van het clubrecord van Anto Drobnjak, die maakte in het seizoen 1997/1998 veertien treffers binnen één Ligue 1-seizoen voor Lens. Openda heeft nog tien wedstrijden te gaan om dat record alleen in handen te krijgen.

Vorige week verbrak Openda al een ander record, door binnen vier minuten en dertig seconden drie keer te scoren voor Lens. Dit was in de competitiewedstrijd tegen Clermont-Ferrand, niet eerder werd er zo snel een hattrick gescoord in de Ligue 1.

Dat Openda een ijzersterk seizoen speelt wordt ook duidelijk doordat hij geselecteerd is voor de Rode Duivels. Bondscoach Domenico Tedesco heeft Openda geselecteerd voor de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Zweden op 24 maart en de oefenwedstrijd tegen Duitsland op 28 maart.