Brys: Anderlecht zit in volle euforie na Europa, maar wij zullen weerwerk bieden

Brys: "Anderlecht zit in volle euforie na Europa, maar wij zullen weerwerk bieden"

18-03-2023 10:16 Laatste update: 10:32
7

RSC Anderlecht stuntte door Villarreal FC uit te schakelen in de achtste finales van de Conference League. In eigen land zullen de Brusselaars echter nog flink moeten knokken om de Europe Play-Off te bereiken, te beginnen deze zondag, wanneer het naar Oud-Heverlee Leuven trekt. Trainer Marc Brys waarschuwt de tegenstander alvast voor de positieve vibe binnen zijn elftal.

OHL startte bijzonder stroef aan 2023, maar na een recente zes op zes heeft het weer moed getapt. De top-acht ligt nog steeds binnen handbereik. Met een overwinning tegen Anderlecht zou het zelfs over Cercle Brugge én de Belgische recordkampioen naar plek acht wippen. Meer motivatie hebben Brys en co niet nodig. "Nu hebben we opnieuw een doel voor ogen, dat wakkert de prestatiedrang aan", liet de ervaren trainer zich ontvallen via de clubkanalen.

Het Leuvense vertrouwen mag dan wel toegenomen zijn, datzelfde kan gezegd worden over de tegenstander. "Anderlecht zit momenteel in volle euforie na hun Europese kwalificatie, maar wij zullen zondag heel wat weerwerk bieden", vuurt Brys een verwittiging af naar zijn collega Brian Riemer. Op de vorige speeldag pakte zijn elftal het tactisch anders aan. Dat resulteerde in een 0-1-zege bij Sporting Charleroi.

Met nog vijf speeldagen voor de boeg is de laatste rechte lijn van de reguliere competitie nu echt ingezet. Brys wikt en weegt de kansen van zijn OHL. "Er zijn nog zes ploegen in de race om de Europe Play-Off te halen", verwijst hij naast de reeds genoemde teams ook nog naar Charleroi, Sint-Truiden en (waarschijnlijk?) KV Mechelen. "Het kan dus nog alle kanten uit", luidt zijn besluit.