Gent-verdediger Ngadeu: ''We kunnen hier clubgeschiedenis schrijven, hé''

Gent-verdediger Ngadeu: ''We kunnen hier clubgeschiedenis schrijven, hé''

15-03-2023 13:19
10

Woensdagavond speelt KAA Gent tegen het Turkse Basaksehir. Dé kans voor KAA Gent om door te dringen tot de kwartfinale van de Conference League. Daarvoor moet Gent de wedstrijd winnen, de thuismatch eindigde namelijk in een 1-1 remise. Verdediger Michael Ngadeu ziet het als een belangrijk duel.

''Het is minder prestigieus - dat klopt'', vertelde de 32-jarige verdediger over de Conference League ten opzichte van de Europa League aan Het Laatste Nieuws.

''We kunnen hier clubgeschiedenis schrijven, hé. Het aanzien van KAA Gent in Europa zal ook alleen maar toenemen als we ons plaatsen'', zei Ngadeu die meent dat het bereiken van de kwartfinale wel een belangrijk doel is voor Gent ondanks dat het niet de Europa League betreft.

''Dat lijkt me alleen maar goed voor de zoektocht van de voorzitter naar een nieuwe investeerder'', aldus Ngadeu die zich niet alleen maar bezighoudt met het spel op het veld, maar ook nadenkt over wat prestaties van Gent teweeg kunnen brengen met betrekking tot de zoektocht naar kapitaal.

Ngadeu speelde dit seizoen al 8 matchen in de Conference League met Gent en 29 wedstrijden in de Jupiler Pro League. De Kameroens international speelt alweer bijna 4 jaar voor KAA Gent na zijn komst van SK Slavia Praag in de zomer van 2019.