Emoties lopen op in El Clásico: Xavi en Carvajal schelden elkaar de huid vol

Emoties lopen op in El Clásico: Xavi en Carvajal schelden elkaar de huid vol

03-03-2023 10:54

Het was donderdagavond weer ouderwets gezellig in het Estadio Santiago Bernabéu, waar Real Madrid en FC Barcelona elkaar troffen. De Catalanen wonnen de verhitte El Clásico met 0-1, waarin gevloekt en getierd werd van beide kanten. 

De gemoederen liepen hoog op in de Copa del Rey, waar het begon met akkefietjes rondom Vinícius Júnior. De Braziliaan vond zichzelf in een heuse worstelpartij met Frenkie de Jong en kreeg het in de tweede helft óók aan de stok met Gavi. Toen Real Madrid een corner kreeg, gaf de Barcelona-middenvelder Vinicius een tik op de arm wat resulteerde in een duw van de Braziliaan. Hierop reageerde Gavi met het bekende Spaanse scheldwoord: "Hijo de p*ta". 

Ook Xavi raakte betrokken bij de verbale oorlog op het veld, na een kopduel van Alejandro Balde met Real-verdediger Dani Carvajal. Laatstgenoemde beklaagde zich over de manier van dueleren van Balde. De Barça-coach verdedigde zijn jonge pupil in de ruzie met Carvajal. "Een dwaas, je bent een dwaas", riep Xavi richting de rechtsback. Uiteindelijk maakten zij het wel weer goed met een knuffel na de wedstrijd.