Charleroi verslaat STVV en blijft meedoen in Play-Off 2-strijd

26-02-2023 21:08
2

Sporting Charleroi heeft de speeldag winnend afgesloten. De Zebra's wonnen met 1-0 van STVV. Door de zege blijft Charleroi in de race voor een Play-Off 2-ticket.

Beide teams kunnen dit seizoen Play-Off 2 nog halen, maar dan waren drie punten meer dan welkom. Mazzu dropte Heymans en Stulic in de basis. Ook Hollerbach voerde twee wijzigingen door aan zijn basiself. Bocat kwam in de plaats van de geschorste Koita en ook Boya mocht starten.

Weinig animo
De eerste helft in Charleroi had weinig om het lijf. Op het halfuur had Bruno wel de kans om de score te openen, maar de aanvaller van STVV stuitte op Koffi. Het was eigenlijk het enige schaarste hoogtepunt van de eerste 45 minuten.

Blessure Kayembe
Ook na de rust bleven we lang op onze honger zitten. Meer dan een blessure van Kayembe viel er niet te vermelden. Op twintig minuten van het einde kregen we dan toch een goal te zien. Na een poging van Mbenza kon Schmidt onvoldoende keeren en Zorgane profiteerde, 1-0.

In het slot van de partij liet ook Knezevic nog de netten trillen, maar het doelpunt werd na een tussenkomst van de VAR afgekeurd. Het bleef dus 1-0. Door de zege telt Charleroi nu 35 punten. Ook STVV heeft dat aantal punten verzamelt.