Klopp wil het over een andere boeg gooien bij de Reds: ''Moeten iets doen''

Klopp wil het over een andere boeg gooien bij de Reds: ''Moeten iets doen''

25-02-2023 10:30
1

Liverpool zag de afgelopen jaren vanwege de grote successen geen noodzaak om veel wijzigingen door te voeren in de selectie, maar daar denken The Reds nu anders over. Dat vertelt manager Jürgen Klopp, die komende zomer zijn slag wil slaan op de transfermarkt.

Liverpool spendeerde dit seizoen iets meer dan 135 miljoen euro aan nieuwe aanwinsten. Dat bedrag bestaat voornamelijk uit de transfersommen voor Darwin Núñez  en Cody Gakpo, die eind december overkwam van PSV. "Als het afgelopen seizoen niet zo lang was en de afgelopen seizoenen niet zo succesvol, was er veel meer veranderd", aldus Klopp in een interview met Sky Sports

De 55-jarige Duitser zag geen reden om grote wijzigingen aan te brengen in de selectie van Liverpool. "We waren heel succesvol. Dan voelt het niet juist om in een zomer grote veranderingen plaats te laten vinden. Je kunt niet zomaar veel nieuwe spelers aantrekken als het goed gaat. Het was voor ons wel altijd duidelijk dat er na een lange tijd moeilijkheden konden ontstaan."

Klopp, die met Liverpool zaterdagavond tegen Crystal Palace de zure nasmaak van de 2-5 nederlaag tegen Real Madrid kan wegspoelen, blikt alvast vooruit op de eerstvolgende transferperiode. "Deze zomer is dé zomer waarin we duidelijk iets moeten doen." De kans is groot dat er dan ook veel spelers Anfield achter zich zullen laten. Roberto Firmino, Naby Keïta, James Milner en Alex Oxlade-Chamberlain hebben allemaal aflopende contracten.